Nincs pisiszünet, nincs mobil – Nolan nagyon szigorú

Christopher Nolan
Forrás: John Shearer / WireImage / Getty Images

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az Oppenheimer Oscar-díjas rendezője elég sajátos szabályokhoz ragaszkodik a forgatásokon.

Alig egy hete, hogy az Oppenheimer tizenhárom jelölésből hét díjat bezsebelve tarolt az Oscar-gálán, többek közt a legjobb filmnek járó szobrocskát is hazavihette a stáb, Christopher Nolant pedig a legjobb rendezőnek választották. Korunk egyik legkiválóbb szakemberéről van szó, a legnagyobb A-listás sztárok is szinte sorban állnak, hogy vele dolgozhassanak. Azonban akiknek már megadatott, szolgálnak néhány érdekes sztorival a munkamódszereiről. A legfontosabb, hogy Nolan maximalista, és nem akarja, hogy bármi is elterelje a csapat figyelmét a feladatokról.

Állítólag nincs például sem mobiltelefonja, sem pedig e-mail-címe – erről ő maga beszélt néhány éve a People magazinnak. A forgatókönyveket sem szereti elektronikusan elküldeni a kiszemelt színészeknek: amikor Cillian Murphyt kiválasztotta az Oppenheimer címszerepére, személyesen utazott Írországba, hogy átadja a szkriptet és találkozzon Murphyvel. Sőt, helyben megvárta, amíg elolvassa az anyagot. Azt pedig már Robert Downey Jr. mesélte el a The Hollywood Reporternek, hogy ő sem telefonon tárgyalt a rendezővel, hanem Nolan Los Angeles-i otthonában ültek le, és ez a közvetlenség is segített őt meggyőzni arról, hogy Lewis Strauss szerepét érdemes elvállalni. Lábjegyzet: mind Downey, mind Murphy Oscart kapott alakításáért.

De a direktor nem csupán a mobiltelefont és az internetet igyekszik kerülni azért, mert megosztják az emberek figyelmét. Például székeket sem nagyon látni a forgatásain, mivel azt tartja, hogy amikor valaki ül, akkor nem dolgozik. Erről Anne Hathaway vallott Hugh Jackmannek a Variety műsorában, az Actors on Actorsban, de Robert Downey Jr. is megemlítette egy másik epizódban, amelyben Mark Ruffalóval beszélgetett.

Végül pedig a „ha menni kell, akkor menni kell” szemlélettel sem tud igazán azonosulni Nolan, vagyis nála nem lehet csak úgy elszaladni a mosdóba, ha valakire rájön a szükség. Erről egymástól függetlenül Murphy, Downey és Emily Blunt is beszélt különféle lapoknak, így a Collidernek és a Vanity Fairnek. A rendező nem tűri a pazarlás, legyen szó időről vagy erőforrásokról, ezért két időpontot vésett kőbe: délelőtt 11 órakor és este hatkor lehet meglátogatni az illemhelyeket.

Az más kérdés, hogy ezek a kötöttségek végtére is eredményesnek bizonyulnak, ezt a mellékelt ábra, azaz az Oppenheimer díjhalmozása nagyon jól mutatja. Ráadásul a színészek sem panaszként fogalmazták meg ezeket a történeteket, mindannyiuk arról számolt be, hogy lenyűgözte őket a hangulat, és nagy élmény volt számukra a forgatás.

(forrás: Collider)

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Jármű

Negyven éve nem mozdult, most feltámadhat ez a garázslelet Mustang

Ha van amerikai autó, amelyre nagyon lehet vágyni, akkor a Mustang biztosan egy ezek közül. Talán még ilyen állapotban is.

Kép
Szórakozás

Daniel Radcliffe elmondta, melyik Harry Potter karaktert játszaná el

A hét filmben ő alakította a címszereplőt, de ha most kellene választania, van két szereplő, akinek a bőrébe szívesen bújna.

Kép
Életmód

Alabamában már börtön jár a laboratóriumi húsokért

Mind a gyártásuk, mind a forgalmazásuk törvénybe ütközik, elég komolyan büntetik.

Kép
Szórakozás

Amit szinte senki sem szúrt ki! 9 ikonikus filmjelenet, amit egész egyszerűen egy másik filmből másoltak

Nem is gondolnánk, hogy a filmgyártás történetében számos olyan jelenet van, amit már több alkotásban is láttunk!

Kép
Szórakozás

Marco Rossi kihirdette: itt a keret az Európa-bajnokságra

Nagy meglepetések nincsenek, de két kérdőjel azért még akad a magyar csapat Eb-keretében.

Kép
Életmód

Heti AKCIÓ: 5 termék, amit most szuper áron szerezhetsz be a Notino oldalán

Ezen a héten is hozunk pár olyan terméket, amiket talán könnyen és szívesen építesz be a szépségápolási rutinodba.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!