Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban

Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban
Forrás: Pexels

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Különböző típusú férfi kabátok és dzsekik széles választékban elérhetőek a hazai internetes áruházaknak köszönhetően, ahol minden egyes fazon és stílus különlegességeket rejt magában. Alábbi bejegyzésünkben azonban a leggyakoribb és legnépszerűbb típusokra összpontosítunk.

A férfi kabátok királya a „bomber-dzseki”

Az egyik ikonikus példa a bomber stílusú férfi dzseki, amely eredetileg a katonai ruházatból került be az utcai divatba, és azóta is meghatározó darabként szerepel a férfi öltözködés palettáján. Érdemes elidőzni a férfi kabátok történeténél, amely szorosan kapcsolódik a katonai egyenruhák és a mindennapi viselet evolúciójához. A ruhatári darabok legtöbbje eredetileg a katonai világból származik, és idővel vált a férfiak, majd később a nők ruhatárában megszokottá.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A technológiai fejlődés gyakran a fegyverzet fejlesztésével párosul, amihez a katonák ruházatának kényelmesebbé és praktikusabbá tétele is hozzátartozik. Az első világháború óta például a rejtőzködést segítő és kényelmes egyenruhák és kabátok korszakát éljük. A korábbi időkben az egyenruhák inkább feltűnést és félelmet keltettek, míg az idők folyamán a harcmodor és a technológia változásával a kabátok és egyenruhák jellege is átalakult.

Az egyenruhák egyszerűsödtek és lazábbá váltak, ezáltal megteremtve a férfi dzsekik ősét. A pilótakabát, melynek vastag gallérja és meleg bélésének köszönhetően ma is divatos és népszerű, már a második világháborúban megjelent, ahol a pilótáknak szükségük volt a meleg és könnyű férfi kabátokra a repülőgépeken. Az ötvenes években pedig a sugárhajtású gépek pilótái számára tervezték az első modern bomberdzsekit, melynek könnyűsége és melegsége a gépek szűkebb fülkéiben nyújtott kényelmet.

Kép
forrás: Pexels

Fontos a férfi kabátok anyaga

A bomberdzseki mellett a parka és a steppelt kabát is népszerűvé vált férfi viseletként. Utóbbi eredetileg az eszkimók hosszú bundáiból ered, melyet a második világháborúban teszteltek és alkalmaztak a katonák között. A steppelt fazonú ruhadarabot pedig az amerikai Eddie Bauer fejlesztette ki a melegebb téli férfi kabátok hiányában.

A legjobb férfi kabátok gyakran kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek tökéletes kombinációt nyújtanak stílusban és funkcionalitásban. A legnépszerűbbek közé tartozik a magas minőségű gyapjú, amely kiváló hőtartó képességgel rendelkezik és elegáns megjelenést biztosít. Emellett a könnyű és strapabíró pamut is gyakran alkalmazott anyag, ideális választás tavaszi és őszi férfi kabátokhoz. A bőrkabátok időtálló eleganciát sugároznak, és rendkívül tartósak lehetnek, ha minőségi bőrből készülnek. A technikai összetevők, mint például a GORE-TEX vagy a nylon, ideálisak lehetnek eső- és szélsőséges időjárási körülmények között, mivel vízállóak és szélállóak. Végül, a kevert szálak és speciális anyagok, mint például a kasmír vagy a műszálas összetevők, gyakran kombinálódnak más elemekkel a férfi kabátok különleges tulajdonságainak fokozása érdekében, például a puhaság, rugalmasság vagy hőtartás terén. A legfontosabb az, hogy olyan kabátot válasszunk, amely az egyéni preferenciáinknak és az adott évszaknak megfelelően kényelmes és esztétikus.

Választási szempontok

Amikor a férfi kabátok és dzsekik között keresgélünk, jelentős, hogy stílusában illeszkedjen a többi ruhadarabunkhoz. Legyen szó téli kabátról, tavaszi dzsekiről vagy átmeneti kabátról, mindig ügyeljünk arra, hogy az összeállítás harmonikus legyen.

Ideális esetben három különböző felsőruházatot tartunk a ruhatárunkban: egy hétköznapi, alkalmi és egy elegáns verziót, amelyek közül választhatunk az adott esemény vagy alkalomhoz. Először is, gondoljuk át, milyen céllal szeretnénk viselni a kabátot: hétköznapi vagy alkalmi viselethez? Másodszor, válasszunk olyan fazonú kabátot, amely a testalkatunkhoz illik és kényelmes viseletet biztosít. Továbbá vegyük figyelembe az anyag minőségét és az időjárási körülményeket is.

Ne feledjük, hogy a kabát a ruhatárunk egyik kiemelkedő része, így érdemes azt a darabot választani a férfi kabátok közül, amelyik hosszú távon is divatos és praktikus marad.

Videók

Tech

A legizgalmasabb meccs is tűéles képen az igazi

Kép
Szórakozás

Kaszkadőr? Minek! Ezek a színészek bevállaltak pár durva mutatványt

Elhivatottságukat hűen tükrözi, hogy mellőzik a kaszkadőrök segítségét a legveszélyesebb jelenetek forgatása közben is.

Kép
Életmód

A férfiak harmada nem elégedett a péniszméretével

Ráadásul ez gyakran nem tényleges méretproblémákra vezethető vissza, hanem testképzavarra.

Kép
Stílus

Csodásan elegáns kronográf az idei Concorso d’Eleganzára

Az A. Lange & Söhne pazar órával készült a világ talán leghíresebb és legpatinásabb autó-szépségversenyére.

Kép
Jármű

Két másodpercen belül gyorsul százra az MG prototípusa

Az EXE181-et egy 65 évvel ezelőtti kísérleti autó inspirálta – az sem volt éppen lassú.

Kép
Szórakozás

Szívmelengető az ok, amiért Tom Felton nem nézi a Harry Pottert

Nem arról van szó, hogy már a forgatás alatt meggyűlölte volna ezeket a filmeket. Épp ellenkezőleg.

Kép
Jármű

Autórevizor: Így vernek át, ha autót rendelsz

Csütörtökön napközben megcsörrent a telefonom. Aznap kb. a harmincadik hívás volt, és még nem volt dél. Hullafáradt voltam, hajtós volt a hét. Vidékről hívott egy hölgy, pénteken mennének megnézni/átvenni Budapestre egy korábban megrendelt autót. És az utolsó előtti pillanatokban úgy gondolták, jó ötlet lenne átvizsgáltatni. Mint az alábbiakból kiderül, életük egyik legjobb döntését hozták.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!