A férfiak harmada nem elégedett a péniszméretével

Uborka és centiméter
Forrás: Charles Deluvio / Unsplash

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Ráadásul ez gyakran nem tényleges méretproblémákra vezethető vissza, hanem testképzavarra.

A péniszméretről nagyon ritkán beszélünk igazán őszintén. A saját bevalláson alapuló felmérések éppen ezért nem feltétlenül pontosak, a többség nyilván előszeretettel kerekít felfelé. Az így kialakuló átlag aztán odáig vezethet, hogy a teljesen normális méretű férfiassággal megáldott emberek is szorongani kezdenek. Ezt az érzést csak erősíti a pornó, a filmekben ugyanis legtöbbször szintén nem az átlagot képviselő szerszámok bukkannak fel.

Márpedig ha valaki úgy érzi, odalent nem teljesíti az elvárásokat, az könnyen rányomhatja a bélyegét az önértékelésére. Kutatások szerint a férfiak mintegy harmada nem elégedett a méreteivel, egy részüknél pedig olyan súlyos ez a helyzet, hogy már egyfajta testdiszmorfiás zavarról beszélhetünk – csak az érintett testrész miatt ezt gyakran péniszmorfiás zavarnak is hívják. Hogy pontosítsuk: a testdiszmorfiás zavarral, avagy BDD (body dysmorphic disorder) küzdő páciensek úgy érzik, hatalmas hibáik vannak, és mindent megtesznek annak kijavításáért – még ha valójában nincs is ilyen hiba.

Szexológusok arra is rámutatnak, hogy más-másféle szorongás alakulhat ki pénisztípustól függően. Azok például, akik úgynevezett vérpénisszel rendelkeznek, vagyis ernyedt állapotban kisebb a nemi szervük, de erekció során jelentősen megnövekszik, attól rettegnek, hogy partnerük már a kiindulási helyzetet meglátva elutasító lesz, meg sem akarja várni, milyen az izgalmi állapot. A húspéniszek birtokosai ezzel szemben azon aggódnak, hogy mivel merevedéssel sem lesz számottevő a változás, pont ezzel okoznak csalódást. Sajnos a pszichés gondok pedig további problémákhoz, akár merevedési zavarhoz vezethetnek.

De hogy mi számít átlagos méretnek? Pont azért nehéz erre választ adni, mert a kutatások is nagyon eltérő eredményeket hoznak. Mindenesetre a felmérések szerint a férfiak a 15,2 centimétert szokták megnevezni középértéknek, ám az eddigi legnagyobb ilyen irányú statisztika ennél kisebbet mond, 13,1 centit. Természetesen merev állapotról van szó. Viszont az is fontos, hogy szexuális téren nem mindig a méret a lényeg, legalább olyan fontos a forma és a technika is, de természetesen további módszerekhez is lehet nyúlni a siker érdekében.

Ha valaki efféle szorongással szembesül, a legjobb amit tehet, hogy őszintén beszél aggodalmairól párjával, és esetleg felkeres egy olyan szakembert is, aki segít helyre rakni fejben az aggályokat.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Kép
Szórakozás

Leonardo DiCapriónak is vannak kedvenc filmjei, nem is akármilyenek!

Az Oscar-díjas színésznek érdemes lehet adni a szavára.

Kép
Jármű

Negyven éve nem mozdult, most feltámadhat ez a garázslelet Mustang

Ha van amerikai autó, amelyre nagyon lehet vágyni, akkor a Mustang biztosan egy ezek közül. Talán még ilyen állapotban is.

Kép
Szórakozás

Daniel Radcliffe elmondta, melyik Harry Potter karaktert játszaná el

A hét filmben ő alakította a címszereplőt, de ha most kellene választania, van két szereplő, akinek a bőrébe szívesen bújna.

Kép
Életmód

Alabamában már börtön jár a laboratóriumi húsokért

Mind a gyártásuk, mind a forgalmazásuk törvénybe ütközik, elég komolyan büntetik.

Kép
Szórakozás

Amit szinte senki sem szúrt ki! 9 ikonikus filmjelenet, amit egész egyszerűen egy másik filmből másoltak

Nem is gondolnánk, hogy a filmgyártás történetében számos olyan jelenet van, amit már több alkotásban is láttunk!

Kép
Szórakozás

Marco Rossi kihirdette: itt a keret az Európa-bajnokságra

Nagy meglepetések nincsenek, de két kérdőjel azért még akad a magyar csapat Eb-keretében.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves