Veretlenül csoportelső a magyar válogatott!

Szoboszlai a labdával
Forrás: MLSZ / mlsz.hu

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

A Montenegró elleni meccs jól indult, aztán jött a kellemetlen meglepetés. De Szoboszlai duplája és Dibusz bravúrjai jelentették a kulcsot a győzelemhez.

2007. március 24., Podgorica: a Szerbiától nemrég különvált Montenegró labdarúgó-válogatottja története első mérkőzését játszotta, az ellenfél Magyarország volt. Fél perc után vezettünk, végül mégis kikaptunk 2–1-re.

2023. november 19., Budapest: az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában Magyarország fogadta Montenegrót. A 3–1-es győzelemmel a mieink megragadták a csoportelsőséget – veretlenül.

A találkozót a magyar válogatott kezdte jobban, de a mezőnyfölény leginkább csak meddő volt, igazán veszélyes helyzetig vagy lövésig nem sikerült eljutni. A 36. percben, lényegében a semmiből aztán a vendégek jutottak vezetéshez, amit a fordulásig meg is tartottak. Marco Rossi a szünet után Kalmár Zsolt és Loic Nego becserélésével igyekezett élénkíteni az együttest, majd Horváth Krisztofer is beállt. A fordulatot azonban Szoboszlai Dominik klasszis teljesítménye hozta: a 66. percben egy ritkán látható szóló végén lőtt a hálóba, két perccel később Ádám Martin passzából rúgott újabb gólt. A ráadásban aztán az ő közeli szabadrúgását hárította a montenegrói kapuba sérülés miatt csereként beálló Filip Djukics, de a lecsorgót Nagy Ádám pattintotta be kapásból. 3–1!

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!
Látványos élőkép
forrás: MLSZ / mlsz.hu
A szurkolók mindig kitesznek magukért

A sikerhez persze nemcsak a gólszerzők, hanem minden egyes játékos hozzátette a magáét. Mindenképpen ki kell emelni Dibusz Dénest, aki az utolsó tíz percben legalább öt-hat emlékezetes bravúrt mutatott be – ezek egyenként is elképesztőek lettek volna, de így, csokorban végképp bizonyították, hogy a Fradi játékosa nem csupán egy kényszerű tartalék, aki Gulácsi Péter sérülése miatt került a kezdőbe. Hanem egy igazán kiváló kapus, aki nagyszerűen hozta le ezt a selejtezősorozatot, és bizony nem lesz könnyű dolga Marco Rossinak, ha választania kell, ki védjen a jövő évi Európa-bajnokságon.

Ez a selejtezősorozat több szempontból is kiemelkedően sikerült a magyar csapatnak, még ha tudjuk is, hogy voltak olyan gyengébb összecsapások, mint a bolgárok vagy a litvánok elleni. Kiemelkedő volt, mert egyenes ágon jutottak ki a mieink a kontinenstornára, 1972 után először. Kiemelkedő volt, mert veretlenül tették ezt egy olyan csoportban, ahol Szerbia és Montenegró is igen kemény ellenfél volt. Kiemelkedő volt, mert ezzel most a miénk a második leghosszabb veretlenségi sorozat az egész világon: a legutóbbi tizenkét mérkőzésen nem találtunk legyőzőre (Kolumbia tizennéggyel vezet).

Szoboszlai vezeti a labdát
forrás: MLSZ / mlsz.hu
Szoboszlai, a csapatkapitány két gólt is lőtt

A meccset és az ünneplést végignézve nem lehet nem észrevenni, mennyire együtt van, mennyire egységes most ez a nemzeti tizenegy. A mentalitást se hagyjuk ki: hátrányba kerülve sem roppannak össze, képesek felállni. Szoboszlai Dominik minden társának és minden stábtagnak megköszönte a befektetett munkát, és nem győzi hangsúlyozni, nem akarja, hogy sztárként kezeljék – pedig hétről hétre igen magas szinten futballozik a Liverpoolban is. Dibusz Dénes meg a parádéja után úgy fogalmaz, eltalálták a labdát. Ne feledjük azt se, hogy kulcsemberek hiányoztak: Sallai, Gulácsi, Schäfer, Varga Barnabás, Willi Orbán és Fiola sérülés, Kerkez eltiltás miatt, de nem teljes ez a névsor. De Rossi megtalálta a helyükre azokat, akik ugyanúgy odatették magukat, ugyanúgy kivették a részüket a kijutás kivívásából.

Nagyon jó nap volt ez a vasárnap a magyar sportban, hajnalban Michelisz Norbert világbajnoki címével indult, délután erre jött még a válogatott győzelme. Most pedig izgatottan várhatjuk december másodikát, amikor megtartják az Eb sorsolását, és kiderül, a németországi tornán mely nemzetekkel találjuk szembe magunkat jövő nyáron. Zsinórban harmadszor vagyunk ott az Európa-bajnokságon, ilyesmire soha nem volt példa, amióta van magyar labdarúgás!

Michelisz bajnoki címéről itt írtunk:

Olvasd el ezt is!

A válogatott csapatkapitányával, Szoboszlai Dominikkel a Szerbia elleni meccs előtt készítettünk interjút. Elolvashatod az InStyle Men őszi számában, keresd a lapot az újságárusoknál, a benzinkutakon, a szuper- és hipermarketekben!

Kép

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Életmód

Ezek a helyek Európa rejtett gyöngyszemei – magyar is van köztük

Nemcsak a legismertebb és legfelkapottabb helyszínek nyújthatnak nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget.

Kép
Jármű

Camaróval akadtak fel a lépcsőn az ügyefogyott autótolvajok

Egy Chevy Camaróval rongyoltak be a szalon ajtaján, hogy onnan egy Dodge Challenger Hellcatet vigyenek el.

Kép
Szórakozás

Sauron szeme Legóként is mindent lát

Gigantikus készletből építhetjük meg Mordor legmagasabb tornyát, amely szobánk látványos dísze lehet.

Kép
Életmód

Rossz hír a csokiról: elszállt a kakaó ára – de miért?

Számos probléma játszik közre abban, hogy ilyen helyzetbe került az iparág. A csokoládé biztosan nem lesz olcsóbb.

Kép
Szórakozás

El se hisszük! Sztárok, akik idén már 60. születésnapjukat ünneplik

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Jármű

Autóápolási tippek: így tartsd autódat makulátlan állapotban

Az autód az életed fontos része, így természetes, hogy szeretnéd, ha mindig makulátlan állapotban lenne. De mit tehetsz ezért?

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!