Extrém diétát tartott az Oppenheimer miatt Cillian Murphy

Matt Damon, Emily Blunt, Cillian Murphy és Florence Pugh a londoni premieren
Forrás: Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency / Getty Images

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az ír színész az év egyik legjobban várt filmjének főszerepét alakította, de a kollégákkal soha nem vacsorázott együtt.

Kétségtelenül az idei év legnagyobb filmes dobásai közt említhetjük az Oppenheimert: az atombomba atyjának tartott J. Robert Oppenheimer életét és munkásságát bemutató alkotás premierje éppen ma van a magyarországi mozikban. Igazi sztárparádéról van szó, olyan nevekkel, mint Florence Pugh, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon – és még sorolhatnánk. A főszerepet az ír Cillian Murphy játssza, aki a hírek szerint komoly áldozatokat hozott a minél jobb eredmény érdekében. Például elég extrém diétát tartott.

Noha az étrendjének részleteiről sokat nem tudni, két kollégája, a feleségét, a biológus Katherine-t alakító Emily Blunt és a Manhattan-tervet irányító Leslie Grovest megszemélyesítő Matt Damon szerint vacsorázni például soha nem tartott velük. Helyette minden este csak egy-egy szem mandulát, vagy egy szelet almát evett meg – persze lehet, hogy azért egy kissé túloznak a színésztársak. Az viszont biztos, hogy Murphy jó néhány kilót leadott a szerep kedvéért. Nemrég egy interjúban azt mondta, senkinek nem javasol ilyen hirtelen fogyást, de pontos számokat nem osztott meg, hogy ne az legyen a szalagcím: „Cillian Murphy x kilót fogyott”.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

A rendező szerint ez a film teljesen más, mint az eddigiek:

Blunt és Damon úgy emlékszik vissza a forgatásra, hogy a körülmények rendhagyóak voltak, nem túl gyakran fordul elő ugyanis, hogy a munkálatok ideje alatt minden színész egyszerre egy helyen tartózkodjon. Ezúttal viszont mindannyian együtt voltak az új-mexikói sivatagban, eléggé elszigetelve mindentől. Csupán egy hotel volt a környéken, ezért valamennyien ott laktak, és egyetlen étterem állt rendelkezésükre. Az sem volt nyitva folyamatosan, csak reggelire, ebédre és vacsorára terítettek, így a stáb közösen étkezett.

Murphyt is minden nap elhívták volna vacsorázni, de ő folyton elutasította az invitálást a diétára hivatkozva. De nemcsak ezekből maradt ki, hanem a legtöbb közös programból, a szórakozásból is kivonta magát. Társai úgy vélik, egyszerűen csak túlságosan megtelt az agya a szereppel, annyira fókuszált, hogy semmi mással nem akarta elvonni a saját figyelmét. A rendező, Christopher Nolan szívesen foglalkoztatta mellékszereplőként a színészt korábbi filmjeiben, de attól a pillanattól kezdve, hogy elkészült az Oppenheimer forgatókönyvével, mindenképpen Murphyt akarta megnyerni a főszerepre.

Azért nemcsak Murphy számára volt fontos ez a mozi: Matt Damon állítólag megígérte feleségének, hogy hosszabb szabadságot vesz ki, és nem forgat filmeket, kivéve, ha Nolan hívja. És mint tudjuk, Nolan hívta. Az Oppenheimer premier előtti vetítéseiről eddig nagyon pozitívak a vélemények, a nézők teljesen a film hatása alá kerültek, szóval kíváncsian várjuk.

(Borítókép: Matt Damon, Emily Blunt, Cillian Murphy és Florence Pugh (balról jobbra) az Oppenheimer londoni premiervetítésén. Fotó: Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency / Getty Images)

Videók

Promóció

Szebb mosoly, 150 ezer forinttal kevesebbért

Kép
Szórakozás

Leonardo DiCapriónak is vannak kedvenc filmjei, nem is akármilyenek!

Az Oscar-díjas színésznek érdemes lehet adni a szavára.

Kép
Jármű

Negyven éve nem mozdult, most feltámadhat ez a garázslelet Mustang

Ha van amerikai autó, amelyre nagyon lehet vágyni, akkor a Mustang biztosan egy ezek közül. Talán még ilyen állapotban is.

Kép
Szórakozás

Daniel Radcliffe elmondta, melyik Harry Potter karaktert játszaná el

A hét filmben ő alakította a címszereplőt, de ha most kellene választania, van két szereplő, akinek a bőrébe szívesen bújna.

Kép
Életmód

Alabamában már börtön jár a laboratóriumi húsokért

Mind a gyártásuk, mind a forgalmazásuk törvénybe ütközik, elég komolyan büntetik.

Kép
Szórakozás

Amit szinte senki sem szúrt ki! 9 ikonikus filmjelenet, amit egész egyszerűen egy másik filmből másoltak

Nem is gondolnánk, hogy a filmgyártás történetében számos olyan jelenet van, amit már több alkotásban is láttunk!

Kép
Szórakozás

Marco Rossi kihirdette: itt a keret az Európa-bajnokságra

Nagy meglepetések nincsenek, de két kérdőjel azért még akad a magyar csapat Eb-keretében.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!