Meglepetés: Lionel Messi Amerikában folytatja

Lionel Messi a válogatottban
Forrás: Alex Livesey / Getty Images

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Promóció

Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Az argentin világbajnok az Inter Miami csapatához szerződik, egészen érdekes megállapodást kötött.

Az elmúlt hetekben nagyon sok találgatással lehetett találkozni Lionel Messi jövőjével kapcsolatban. A világ valaha volt legjobb labdarúgói között számon tartott argentin világbajnokkal kapcsolatban leggyakrabban az merült fel, hogy Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan Szaúd-Arábiában köt ki, vagy hogy visszatér Barcelonába. Az mindenesetre a francia bajnokság zárásakor biztossá vált, hogy a Paris Saint-Germaint elhagyja, ezt edzője jelentette be.

Most pedig véget ért a várakozás, megtörtént a hivatalos bejelentés, ami okozott is némi meglepetést: Messi az egyesült államokbeli első osztályban, az MLS-ben szereplő Inter Miami gárdájához írt alá. Ez az átigazolás már hivatalos, vagyis nem következik be, amiről rengeteg szurkoló álmodozott, és a zseniális futballista nem a Barcában zárja pályafutását. Erről ő maga azt mondta, nagyon szerette volna, hogy így legyen, de nem akart újra abba a helyzetbe kerülni, amit két éve, távozásakor átélt. Nem akarta, hogy mások kezébe kerüljön a jövője.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Mivel viszont Európában már nem akart más csapathoz aláírni, inkább a tengerentúl mellett döntött. Az MLS-ről érdemes tudni, hogy az utóbbi években igen sok, Európában szép karriert befutó klasszis próbálta már ki magát a ligában. Bár többnyire már túl a pályájuk csúcsán, mint például David Beckham, Andrea Pirlo, Zlatan Ibrahimovic, Thierry Henry vagy Wayne Rooney. De évtizedekkel ezelőtt például Pelé, Lothar Matthäus, Franz Beckenbauer és Johan Cruyff is kipróbálta magát az országban.

Egyébként ha már Beckham neve szóba került, ő a résztulajdonosa és elnöke Messi új klubjának, az Inter Miaminak. Az egyesületet mindössze öt éve, 2018-ban alapították, legértékesebb játékosuk a venezuelai Josef Martínez, és nem is igazán vannak olyan focistáik, akiket Európában jól ismerhetünk. Korábban viszont éppen Messi honfitársa, Gonzalo Higuaín volt az egyik legnagyobb sztárjuk. Az idei szezonban nem mondhatni, hogy remekelnek, a keleti főcsoport utolsó helyén tanyáznak.

Messi egymaga aligha fogja itt megváltani a világot, viszont szerződése így sem csupán saját szempontjából előnyös. A részletek és a fizetés nem ismertek – amúgy az MLS-ben fizetési maximum, úgynevezett fizetési sapka van érvényben –, ám az már kiszivárgott, hogy a játékos részesedést kap az MLS Season Pass új előfizetői által generált bevételekből. Ez is arról árulkodik, hogy a bajnokság népszerűségének további növekedését várják szerződtetésétől.

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Promóció

Elegancia és tartósság: a sokoldalú férfi kabátok a tavaszi szezonban

Kép
Életmód

ADHD: a láthatatlan betegség 6 jele, amit a munkában vehetsz észre

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart sokszor csak felnőttkorban diagnosztizálják, pedig fontos, hogy megtanuljunk együtt élni vele.

Kép
Életmód

Ezt árulja el rólad a kézfogásod!

A kézfogás az egyik legkifejezőbb kommunikációs eszköz, épp ezért sokat elárul rólunk, jellemünkről, másokhoz fűződő viszonyunkról, és nem utolsósorban az első benyomást is nagy mértékben befolyásolja.

Kép
Tech

Régi videójátékok uralták 2023-at – hol vannak a friss címek?

A GTA V-tel és a Fortinte-tal is többet játszottak a gamerek, mint a legfrissebb játékokkal.

Kép
Szórakozás

Kirakta saját festményét a múzeumban – aztán őt is kirakták

A müncheni Pinakothek der Moderne egyik alkalmazottja úgy érezte, elég jó az alkotás ahhoz, hogy mások is láthassák.

Kép
Otthon

Lambéria: adjunk új esélyt neki!

A nyolcvanas években szinte nem volt olyan otthon, ahol ne lett volna lambéria. A folyosók és a tetőterek kedvelt dekoreleme volt a keskeny falécekből álló, általában sötétbarnára festett védőburkolat. Az idő ugyan eljárt felettük, de sokszor költséghatékonyabb a felújításuk, mint ha leszednénk, és az alatta lévő falat tennénk rendbe.

Kép
Szórakozás

A szteroidokat okolja a rákkal küzdő Dolph Lundgren

Az akciósztár azt mondja, talán hibát követett el fiatalon, és emiatt alakulhatott ki nála a daganatos betegség.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!