Egy vagyont hozott a hatalmas Star Wars-játékgyűjtemény

Egy férfi Star Wars-játékokat válogat
Forrás: Jonathan Elderfield / Getty Images

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!
Facebook
Twitter
Pinterest

Tízszer többet kaszáltak a régi figurákon, mint amennyit eredetileg reméltek, összesen 140 millió forintnyi angol font folyt be.

A Csillagok háborúja filmeknek világszerte óriási rajongótáboruk van, köztük igazi fanatikusok is, akik akár filmet forgatnak, akár elképesztő gyűjteményeket halmoznak fel a kapcsolódó ereklyékből. A brit Vectis Auctions most egy ilyen, igen tekintélyes kollekciót árverezett el, és bár előzőleg csupán a tizedére számítottak, végül 322 ezer angol font, vagyis úgy 140 millió forint jött össze cserébe. Azt nem részletezik, hogy egyvalaki fizetett-e ennyit, vagy több különböző helyre kerültek a tételek.

Az ellenben biztos, hogy darabokra lebontva a legértékesebbnek egy Anakin Skywalker figura bizonyult, önmagában ötmillió forintot pengettek ki az 1983-as A Jedi visszatér című mozi alapján a Kenner nevű cégnél készült játékért. Mondjuk a maga 2,6 milliójával nem kell szégyenkeznie a Palitoy gyártmányú Jedi templomőrnek, vagy az 1,9 milliós Cantina-készletnek sem.

Az aukción értékesített valamennyi tétel az eredeti trilógiához kapcsolódóan készült, tehát hetvenes-nyolcvanas évekbeli játék. Tehát jó eséllyel ma már igen ritkának számítanak, a gyűjtők pedig aligha válnak meg tőlük könnyen, ezért is nyíltak olyan nagyra a pénztárcák.

A borítókép illusztráció, nem az árverezett játékokról készült. Egy férfi válogat a Star Wars-témájú játékok között a Fao Schwartz üzletében, New Yorkban, 1999-ben. Abban az évben mutatták be a Baljós árnyakat, vagyis az előzménytrilógia első részét.

Ne maradj le cikkeinkről, like-olj minket a Facebookon is!

Követem!

Videók

Promóció

Defender élmények autentikus környezetben

Kép
Szórakozás

Film vs. valóság: a Kapj el, ha tudsz igaz története

A Frank Abignale életrajzi könyvét feldolgozó film egy magával ragadó, sodró lendületű alkotás, nagyszerű alakításokkal, azonban a valóságban a történet korántsem volt olyan színes és izgalmas, mint ahogy a vásznon bemutatták.

Kép
Életmód

Ezt jelzi, ha reggelente áll az árbóc

Nincs férfi, aki ne tapasztalná rendszeresen, de van-e köze az álmainkhoz?

Kép
Szórakozás

A 10 leggyakoribb hiba, amit grillezésnél elkövethetsz

Itt a tavasz, ezzel elérkezett a kerti grillpartik időszaka, úgyhogy érdemes figyelni, mert a legapróbb hiba is tönkreteheti a legfinomabb ételeket.

Kép
Tech

Autó helyett most okostelefont mutatott a Polestar

Következő elektromos autójuk csak jövőre jön, de addig is itt egy mobil.

Kép
Otthon

Hogyan fessünk térkövet?

Idővel minden térkő veszít a szépségéből, megkopik, elkoszolódik. Ha nem szeretnénk a költséges burkolatcsere mellett dönteni, mégis megújítanánk, felfrissítenénk a burkolatot, azt festéssel is megtehetjük. Cikkünkben utánajártunk, hogyan érdemes hozzáfognunk ehhez a munkálathoz.

Kép
Szórakozás

David Beckham beperelte Mark Wahlberg cégét

Az egykori futballsztár azt mondja, a színész érdekeltségébe számító vállalat tartozik neki, nem is kevéssel.

Szeretnél képben lenni?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozásod hibába ütközött, kérjük, próbáld újra!
Köszönjük, sikeres feliratkozás!